2010 הסתיימה. סיכום

תוך כדי הכנת הרשימה הזו הבנתי שכתבתי המון בשנת 2010. כתבתי סיפורים אישיים, כתבתי על חוויות נהדרות שחוויתי תוך כדי השנה, בתחומים שונים, וביניהם אוכל אלכוהול.

אודותיי – אישי

על 12 שנותיי הראשונות בעולם כתבתי בפוסט ואלה תולדות, שהיה הראשון במסגרת אתר זה, במאי 2010. על מרד הנעורים שלי, שהחל עוד בילדות, כתבתי במסגרת פוסט על סוזאנה בדרך למופע מחול במרכז סוזן דלל. סיפרתי גם על חוויותיי הקולינריות בשנים 1995-1998. אגלה לכם שאני כותבת בימים אלה את ההמשך.

הצרפתייה הראשונה שלי הוא פוסט על חוויות ממסעדת L'Auberge de l'ill עטורת 3 כוכבי מישלין באלזס. מעוזם של השפים פול ומרק הברלין. בשנת 1999 אכלתי בה לראשונה, ומאז שבתי בשמחה אליה (ולמלון) עוד שלוש פעמים. הפוסט זיכה אותי במקום השני בתחרות הכתיבה לשנת 2010 של מסדר אבירי הגריל.

ותיארתי גם את מסע הבירות הראשון שלי בצ'כיה במסגרת ביקור מולדת. אגלה לכם שאני כותבת בימים אלה את ההמשך. גם שיתפתי אתכם בבליינד דייטס שלי בפוסט על שימאי וגברים אחרים.

בשבוע שעבר פתחתי בלוג חדש: יומנישי, על גילויים, חוויות, סערות, הנאות, פרגונים. בקיצור ה-כ-ל. ויש כבר מה לקרוא.

רומן: הסיפור של אנה מאייר

כתבתי רומן (שהחל כסיפור קצר וארך…): הסיפור של אנה מאייר. חלק ראשון; חלק שני; חלק שלישי. וגם כאן אני מתכננת בשנת 2011 לכתוב סופסוף את החלק הרביעי. העלילה מתפתלת.

תרבות ואמנות:

בשבילי פאבלו נרודה Pablo Neruda יהיה תמיד פיליפ נוארה Philippe Noiret. כך נפתח הפוסט הסיפור על פאבלו ופיליפ. הוקרה למשורר ולשחקן משכמם ומעלה. לרקוד לרקוד לרקוד מוקדש לכתיבתו של הַרוּקִי מוּרַקַמִי, אליו התוודעתי בזכות האקס שלי, ועל כך תמיד אוקיר לו תודה. בפוסט כשאמיר פגש את דייגו נזכרתי במראדונה אחר: במשך שנתיים עקב הבמאי הסרבי קוסטריצה אחרי מראדונה האדם, מנסה להבין אותו מקרוב, והתוצאה – מרתקת. ביקרתי בתערוכה רגעי הנאה תל אביביים של האמן אבי כ"ץ שהתארחה בביסטרו הטרקלין. כתבתי ביקורת מזווית אחרת על הסרט תלוי באוויר ועל להקת המחול סנקאי ג'וקו.

אלכוהול:

חלקתי עם כולם איך התחלתי לשתות בירה בצ'כיה (אתר beers.co.il) בפוסט טועמת וכותבת. לאחריו יצאתי מהארון וסיפרתי על  הרומן שלי עם בירות בוטיק ישראליות (אתר beers.co.il). בירות ונקניקיות מתאר רשמים מפסטיבל בירמאסטר ב"זמן אמיתי" באפריל 2010. יש לנו ארץ בירה נהדרת סיכם חוויות משוק הבירה במתחם התחנה בתל אביב (יוני 2010). שתיתי בירה מורטי, איטלקיה עם שפם. העברנו ערב חברים במבשלת דנסינג קאמל Dancing Camel. שיתפתי פעולה עם שחר הרץ ברשמים על מבשלת אביר ובירה אביר מבית טמפו. מפגש מקרי הוליד פוסט – אלכס פוטטו'ס ומבשלת נגב. והפוסט על שימאי וגברים אחרים מתאר חוויות ובירות מבליינד דייטס.

כתבתי על יין בדרך כלל יחד עם הארוחה ולכן אין הרבה פוסטים שמוקדשים ליין בלבד. הפוסט על פסטיבל היין ה-12 של יקבי יואב יהודה יוצא דופן בהקשר זה ומקשר בין הנוזל האלכוהולי הזה לבין סיפורים אישיים. אשה, ניחוח הוא פוסט על ריחות, שהם חלק דומיננטי מאוד בחיים שלי. בין היתר מתואר בו ניסוי חביב שערכתי שמעורבים בו סומלייה, ייננית, אטם אף של שחיינית שחייה צורנית, כוס ריקה של יין מרלו מישר 2007 ואני.

במסגרת פרויקט שיזמתי: "שפים מבשלים עם בירות בוטיק ישראליות" פרסמתי גם כאן מתכון לבליני תפוחים בבירה Bière de Garde של מבשלת Pista (יואב קובלסקי). בבלוג של בירות בוטיק ישראליות התפרסמו גם: המאפינס של אלונה וזאב / מבשלת שיבולת, סינטה בקרם ערמונים ובירה Sunny Friday של Gopher's, ו- פלמית שופעת פוגשת איטלקיה דרומית – מתכון של שף אמיר מרקוביץ מהאיטלקיה בתחנה לתבשיל בקר וירקות שורש בבירה "פלמית שופעת" מבית Brew-Tali שייצר אדי סער.

אוכל

כתיתאונמי (אגדה יפנית; ועל להקת המחול סנקאי ג'וקו); קלואליסשרקוטרי בר / חמון מוסיף המון (בילוי לילי); קונפיסרי – קפה בצלאל (אני, ברוסקטת עגבניות וזכרונות מטוסקנה); באגסי ומתושלח (יום שישי בין ערביים בפלורנטין); איטלקיה בפשפשים (יומיים אחרי הפתיחה); באסטה (עצירה להתרעננות עם כוס Pouilly Fumé); אצל יוחנן (פואד אוהב פרגיות); פיצה דומינוס בנורמן (מונדיאל עם חברים); אלכס פוטטו'ס ומבשלת נגב (מפגש מקרי הוליד פוסט); סוזאנה (בדרך למופע מחול במרכז סוזן דלל); ביפו אכלתי מלבי קר וטוב; צ'צ'ו (טריפוליאית בשוק נתניה); הצפנתי לתרשיחא לגלות את הבר והקונדיטוריה של אבו ג'ימי; אכלתי עסקית ביוליה; בוקר באידלסון 10 בככר רבין; הסוכה הלבנה (מרק פירות ים מוצלח); China Court (סינית אני מדברת אליך); רביבה וסיליה (וכמובן אסור לשכוח את מוריס); שף איתי שלו (בסדנת בישול במטבח של מאיר השמן); דורו (גלידריה של זהב); פרסית בקורדוברו ושיכורה בשטרן 1 (יום שישי מיוחד בפלורנטין); גלידריית איגלו בתל אביב (מדינת הילדים); בגן עדן: מתוק או מלוח? (על עוגת הטארט שוקולד מריר עם אגוזי מקדמיה בקרמל של אורן דגן כפיר); נורמה ג'ין (באתר קולינריה).

כתבתי גם, במסגרת האתר המסחרי 747magazine על טאפאס בר בברצלונה ו- פנינות קולינריות בפריז.

וכמובן, לא לשכוח את כל הפוסטים שבאתר MiYu. הכנתי שם פוסט ובו ספירת מלאי לקראת השנה החדשה. תוכלו להתרשם שם מכל הכתבות. אני ספרתי 29. ועוד היד נטויה…

ועוד אירועים:

במהלך השנה השתתפתי בכמה וכמה אירועים והתרחשויות שסיקרתי באתר: הרווק והרווקה In the city (סיום עונה "הרווק". הבלוג כולל תמונה שלי עם ורד שהובילה למיילים רומנטיים נרגשים מלסביות מחו"ל. עד היום לא ברור לי למה). ולפעמים החגיגה נגמרת / בלומפילד מחזור 35 (עייפה, הורדתי את הצעיף, הסרתי את הצמיד, החלפתי חולצה. הפועל תל אביב אלופה). על מיקי רוזנטל "עצמאי בשטח"הישרדות אולסטארס / אירוע בלוגרים (הרפתקאה של פעם בחיים). עיניי נצצו מהגאדג'טים החדשים שגיליתי בתערוכת Zap Parade, נזכרת בימים בהם האפליקציות שלנו היו גומי, גוגואים, שלושה מקלות, קלאס, עמודו, חמש אבנים ועוד. השתתפתי גם בצעדה להגברת המודעות לסרטן השד.

* * *