טורט קוקוס ושוקולד – ללא גלוטן ללא לקטוז ללא סויה

 

במציאות זה נראה יותר טוב. החתיכה הלפני אחרונה. צילום: מירה-בל גזית
במציאות זה נראה אפילו יותר טוב. וטעים. החתיכה הלפני אחרונה. צילום: מירה-בל גזית

המצרכים:
100 גרם שוקולד מריר ללא סויה* מגורר
100 גרם (כוס) קוקוס
6 ביצים – חלבונים וחלמונים מופרדים
2 חבילות סוכר וניל. סה"כ: 20 גרם; אפשר במקום: 8 טיפות סטיביה (לא מתלהבת מטעם הלוואי. אז מעדיפה טיפה'לה סוכר)
כף או שתיים גדושות קליפה מגוררת של לימון (תוספת שהיא לא חובה. אז כמה שבא לכם, אם בכלל. שלי אורגני מהגינה. משוויצה)

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר ללא סויה*, מומס

אופציית קישוט: 1 קופסה שמנת מתוקה

אופן הכנה:

  • מקציפים את החלבונים ואת סוכר הוניל, בהמשך מוסיפים את החלמונים, השוקולד המגורר והקוקוס.
  • מעבירים את התערובת לתבנית אפיה.
  • אופים בטמפרטורה של 175 מעלות, כחצי שעה. ממליצה לבדוק באזור החצי שעה עם קיסם מה מצב התערובת. בהתאם לרמת יובש הקיסם תכננו אם צריך להוסיף עוד זמן אפיה.
  • נותנים לעוגה להתקרר.
  • ממיסים בבאן מארי את השוקולד ושופכים בעדינות על העוגה. כל המרבה הרי זה משובח.
  • אופציה למתלהבים: מקציפים את השמנת המתוקה ומקשטים את העוגה בזילוף או סתם אוכלים לצידה. זה טעים בשני האופנים. 

 

* לקראת פסח ובמהלכו אני ממש חוגגת. במיוחד השנה.

"כשר לפסח ללא חשש קטניות" + ללא קמח מצה = נטול גלוטן נטול סויה = אכיל! 

אני לא נוהגת לשמוח על כך שיש לנו רבנות ראשית, אבל בהקשר הזה – אני מודה מאוד למשגיחים. מסתבר שיש קשר בין כשרות לאלרגיה, ובין כשרות להעדפות של צרכנים לגבי רכיבים שונים. המשמעות של הכיתוב כשר פרווה או כשר בשרי על גבי אריזת מוצר היא שלפי החוק, חייב היה לעמוד משגיח על פס הייצור ולפקח שבכל חלל הייצור לא נכנס שום דבר שיש בו חלב. יש לכך משמעות גדולה עבור אנשים הרגישים ללקטוזהכיתוב כשר לפסח ללא חשש קטניות, בדרך כלל מעיד על כך שהמוצר שבאריזה בטוח לאנשים הרגישים לגלוטן (אלא אם כן מדובר במוצר המבוסס על רכיבי מצה) ולסויה. הרבנות אמנם לא אחראית לבריאות שלנו, אלא רק לכשרות, אבל ניתן להסתמך על הסימונים להם מטעמים בריאותיים.

הערה קטנה לרגישים לסויה כמוני: בישראל עדיין קיימת תעשיית שמן זית מזויף, שמשמעותה הוספה של שמן סויה וצבע מאכל לבקבוק. מהילה וזיוף מכוונים של שמן זית אסורים בחוק ומי שנתפס כשהוא עושה את זה חשוף לסנקציות חמורות (קנסות, עבודות שירות, מאסר), ועדיין מדי כמה חודשים מתפרסם תחקיר חדש בנושא, מתעורר דיון ציבורי ולאט לאט העניין שוכך.

משגיחי הכשרות חייבים להיות נוכחים בכל תהליך הפקת שמן הזית. עליהם לוודא שבית הבד פועל לפי תקני המסחר בשמן זית, שקובעים שאין להוסיף לשמן זית כתית שום חומר שמקורו אינו בפרי הזית ובכבישה הקרה. ברבנות הראשית עובדים בהקשר זה בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות, וקיימת הנחייה חד-משמעית לנותני הכשר, שלא לתת תעודת הכשר ליצרנים שאינם עומדים בתקנים האמורים. 

עוד הערה על מהילה עצמית במסעדות: (כבר כתבתי על זה, אבל זה עדיין רווח וכדאי להזכיר שוב). כשמבקשים ממלצרים לברר האם משתמשים בסויה במטבח, מגלים דברים מעניינים ביותר. כבר נתקלתי במסעדות רבות (כולל מסעדת שף אחת שבינתיים נסגרה), בהן מהלו את שמן הזית בשמן סויה. כך, אכלתי מנת קרפצ'ו ללא זילוף שמן זית מעורב מעל, וגם סלט ללא רוטב ויניגרט שהכיל שמן מעורב.

הערה אחרונה: תקראו! תקראו! תקראו! תוויות לא פעם ולא פעמיים כבר גיליתי שאין התאמה בסימון אלרגנים בין הסימון באנגלית/צרפתית לבין הסימון בעברית. כן, אני יודעת שזה אסור על פי חוק, אבל זה קיים וכדאי שתתרגלו לזה. אם אתם חושדים בהימצאותו של רכיב אלרגני במוצר – בדקו גם בשפות אחרות בהן אתם שולטים. למדו את שם האלרגן או האלרגנים גם באנגלית, לפחות. זה חשוב מאוד בישראל, המכונה מדינה.

* * *

לקריאה נוספת:
אלרגיה לסויה – ההתחלה
ספרות נטולת גלוטן
עוגת החלומות של סווטש והוצ'ולי | Dreamcake [המלצה על בית קפה ללא גלוטן בציריך]

* * *

Site Footer

Sliding Sidebar

על אודותיי

על אודותיי

אני כותבת וקוראת, עורכת ומצלמת. ללא גלוטן וחלב. אוהדת מירוצי אופני כביש וכדורגל. באתר זה, במרחב שהוא רק שלי, אני משתפת מחשבות, רעיונות, מעשים, תחומי עניין, אנרגיות חיוביות, השראה. לפעמים, אני חיה בסרט בו ליהקתי את מורגן פרימן לתפקיד מספר כל-יודע. השנה, תשע"ח, אני סטודנטית שנה שנייה בתכנית הבינתחומית באמנויות לקראת תואר שני (שני) מאוניברסיטת תל אביב. סיימתי בהצטיינות לימודי מאסטר בפקולטה למשפטים. כיום, עצמאית, בעלת עסק לשירותי תוכן ותקשורת שיווקית ועורכת דין פעילה

ציטוט

"בעומק לבי איני מאמין שנחוץ לאדם איזה כשרון מיוחד כדי להתרומם מהאדמה ולרחף באוויר.
אתה עוצם את עיניך; פורש את זרועותיך; נותן לעצמך להתפוגג.
ואז, לאט-לאט, אתה מתנתק מהאדמה ומתרומם. ככה."
[פול אוסטר / "מר ורטיגו"]

אני גם כאן:

מירה-בל גזית © 2017 כל הזכויות שמורות