דנסינג קאמל / החבורה העליזה מבלה

מבלים בדנסינג קאמל

דיוויד כהן, רואה חשבון יהודי-אמריקאי, החל לבשל בירה כתחביב עוד בארצות הברית. ככל שעבר הזמן, הפך בישול הבירה מתחביב צדדי (בדירה בברוקלין) לעיסוק רציני ומושקע (ציוד ובית גדול בניו-ג'רזי). כשעלה לישראל לפני שבע שנים, היה ברור לדיוויד שגם פה ימשיך לייצר בירה, וכך נולדה, לפני ארבע שנים, מבשלת ה"דנסינג קאמל" (Dancing Camel Brewing Company Ltd).

הרב ישראל נג'ארה, פייטן ומשורר שחי במאה ה-16, היה נודד בין ערים שונות. האגדה מספרת, שבדרך חזרה מדמשק לעיר הולדתו צפת, ניצלו חייו הודות למעגל גמלים שרקדו לצלילי פיוטיו ולא אפשרו לשודדים לפגוע בו. אגדה זו היא מקור השם של המבשלה – Dancing Camel.

ישראל נג'ארה ודיוויד כהן, שניהם פורצי דרך, כל אחד בתחומו. נג'ארה השפיע רבות על בני דורו בכך שהיה הראשון שמיזג בין קודש לחול וחיבר בין המנגינות העממיות-מקומיות לבין הפיוטים הדתיים. ה"דנסינג קאמל" היא מבשלת הבוטיק הראשונה בישראל, ודיוויד משלב בבירות שלו טוויסט מקומי-ישראלי. שניהם, כך נראה, ביקשו-מבקשים להדגיש בעשייתם את ייחודיותה של ישראל.

התארגנו, חבורה עליזה שכמותנו, לערב ב"דנסינג קאמל".

מבלים בדנסינג קאמל
בתפריט: טעימות בירה עם נשנושי אוכל, מלווים בהסבר של דיוויד כהן על כל מה שרצינו לדעת ולא העזנו לשאול (על בירה…)

"היה לנו העונג לטעום מבירה מקומית ישראלית וגאה. נכנסנו למבשלת בירה עם ריחות משכרים ומענגים." (צרויה)

"בירה שלנו כחול לבן. כן יש כזו. ולולא הערב הזה לא נראה לי שהייתי נפגשת איתה. וזה היה דייט מצויין" (יפית)

התחלנו עם ה- Gordon Beach Ale, שנקראת כך על שום היותה מתאימה לשתיה בקיץ התל-אביבי. בירה בסגנון בלונד אייל, 4.9% אלכוהול, שמכילה גם תבלינים ישראליים: נענע ורוזמרין. שילוב זה הוליד ניחוח רענן וטעם מיוחד, מעין מיזוג גלויות, שהזכירו לעיתים גם גויאבה.

בדנסינג קאמל

גם בירת החיטה של ה"דנסינג קאמל", בסגנון Witbier הבלגי, 5% אלכוהול, משלבת בתוכה חיטה לא מלותתת ישראלית. ניחוח הבירה לא הטעה: החומצה הציטרית של ההדרים, כוסברה וקצת אפילו פלפל. ואחריו גם הטעם הפירותי.

טעמנו גם את ה- American Pale Ale, וה- Indian Pale Ale , את ה- Midnight Stout  ואחרונה חביבה, את בירת הגולם (Golem). בשלב מסוים הצטרפתי לכל החבורה באווירת שמחה וכיף, וזנחתי את הרישומים.

בדנסינג קאמל

ולצד כל הבירות והאוכל, הסביר לנו דיוויד בסבלנות על תהליך ייצור הבירה, סקר את סוגי הבירות השונות וענה על כל שאלותינו (והיו המון).

"היתה זו הפתעה נעימה לגלות שגם בירה היא הרבה יותר מגולדסטאר. שפע של טעמים וריחות שהפתיעו אותי כחובב יין ותיק.
הבירה של דנסינג קאמל היתה הפתעה מההבלונדינית הראשונה והמתוקה עד השחורה האחרונה השחורה והסוערת."
(אורן)

"בתחילה הייתה בירה קלילה. וטעם הנענע היה נפלא. בכוס השנייה התחזקה. בשלישית באה והופיעה האשכולית, אהבתי אותה. ואת הדייט סיימתי עם בירה כהה כאספרסו." (יפית)

"קיבלנו הסברים מבעל המקום המקסים, דיוויד, איש נעים הליכות ומסביר פנים שנתן לנו הסברים מדויקים ומונחים חדשים כמו קלייה, תסיסה, הבשלה וכשות. נהנינו מקשת של טעמים: מטעמים מתוקים מתיבול הדבש והסילאן עד האשכולית וקפה האספרסו. … כחובבת יין מושבעת הייתי דיי סקפטית, אך פתחתי לי חלון לאהבה חדשה." (צרויה)

"לסיים יום במבשלת בירה, עם בירות מצוינות אחת אחת וחבורה משעשעת כאקסטרה חיזוק, זה בדיוק מה שהייתי צריכה" (עדי)

ואיך שאנחנו התנדנדנו ברחוב המסגר…

היישר ל"קופי בר" כדי לשתות קפה ולאכול מתוקים.

יאמי. בקופי בר

* * *

הילי, תמי, צרויה, אורן, סופי, יפית, עדי – תודה שבאתם, היה ערב נהדר.

דיוויד ויובל – תודה על האירוח בערב בלתי נשכח.

 * * *

צילומים: מירה-בל גזית