בר מארץ היין | יקבי רמת הגולן

בהזמנה הבטיחו לנו ש"יהיה טעים, יהיה מרגש. יהיה רוקנרול."

"בר מארץ היין". צילום: רפי דלויה
"בר מארץ היין". צילום: רפי דלויה

ביקרתי פעמיים ב"בר מארץ היין" שהקים יקב רמת הגולן לאורך המזח בנמל תל אביב. נהניתי לפגוש חברים וחברות על כוס יין וגבינות משק יעקבס, להרחיב את היכרותי עם יינות היקב, להרגיש את הבריזה המגיעה מהים, להריח את הריח המלוח ולשמוע את השירים המוכרים של להקת "איפה הילד".

היין והגבינות היו הכנה לקראת חג השבועות; השירים של "איפה הילד" החזירו אותי אל שנות השמונים והתשעים העליזות.

"בר מארץ היין". צילום: רפי דלויה
"בר מארץ היין". צילום: רפי דלויה

השנה מציינים ביקב שלושים שנות פעילות ומציעים למבקרים במתחם הצצה אל יינות היקב וטעימה מרוכזת שלהם.

לאורך המזח של נמל תל אביב הוקמו מספר ברי יין, ובסך הכל ניתן לטעום 30 סוגי יינות שונים בכל זמן נתון. כל בר מוקדש לקונספט שונה, לדוגמה: טעימות אורך של זנים שונים ייחודיים, טעימות רוחב של זנים שונים מחלקות וכרמים שונים, טעימות של יינות חדשים, חשיפה של יינות טרם צאתם לשוק, יינות מתיישנים ויינות נדירים.

אפשר ללכת מבר לבר, לבחור את היינות המעניינים אתכם ולשתות אותם, או לבחור בר מסוים ולעשות בו טעימת רוחב של כל היינות המוצעים בו.

"בר מארץ היין". צילום: רפי דלויה
"בר מארץ היין". צילום: רפי דלויה

אחד הברים המעניינים הוא הבר המיוחד שהוקם לסדרת "הר חרמון" בשיתוף פעולה עם מרכז "נא לגעת", שמקדם ותומך באוכלוסיות החירשים והעיוורים בישראל. כבר תקופה ארוכה שיקבי רמת הגולן נותנים את חסותם לאירועים שהמרכז מקיים. היינות שלהם מוצעים לבאים לסעוד במסעדת החושך "בלק אאוט" ובבית הקפה "קפיש". מספר עובדים, עיוורים ולקויי ראייה, עברו הכשרה בתחום היין והם משמשים כמלצרי יינות (סומלייה) במסעדה.

השנה, מתוך רגישות לצורכי אוכלוסיות מיוחדות, הופקו תוויות בכתב ברייל לעיוורים על בקבוקי יינות הר חרמון אדום ולבן. במסגרת המתחם הוקם בר מיוחד לסדרת "הר חרמון", בו שולבו בצוות המוזגים סומלייה-ים של מרכז "נא לגעת", עיוורים ובעלי לקות ראייה. בבר תוכלו לטעום את היינות מסדרת הברייל: הר חרמון אדום, הר חרמון לבן והר חרמון אינדיגו החדש. כל הכנסות הבר יוקדשו למרכז "נא לגעת". אם תרצו, תוכלו גם להתנסות בטעימת יין עיוורת (עם כיסוי עיניים).

במתחם יתקיימו גם סדנאות מקצועיות, ביניהן:
סדנה בנושא "אומנות הטעימה" (יום ראשון, שני, שלישי בשעה 20:00);
סדנת "רק בן 30" על העשייה והיצירה ביקב (יום ראשון ויום שלישי בשעה 21:30);
וסדנה ייחודית ("עם הפנים קדימה") שתעסוק בציוני הדרך של היקב בעבר, בהווה ובעתיד (יום שני בשעה 21:30).

 

* * *

מה? בר מארץ היין – יקב רמת הגולן
איפה? מזח נמל תל אביב
מתי? ימים ראשון עד שלישי 28-30.4.13, 19:00-23:00
כמה? עלות כוס או סבב טעימות בברים: 30-45 ש"ח; עלות סדנאות: 30-60 ש"ח. גבינות משק יעקבס נמכרות לפי משקל

* * *