איטלקיה בפשפשים / טעימה בהרצה

admin-ajax.php-20

לשאול אנשים איפה יש אוכל טוב וללכת לאכול אותו הם מהפעולות הכיפיות בחיים. לכן, כששמעתי ביום שלישי ש"האיטלקיה בפשפשים" נפתחה יומיים קודם לכן, היה לי ברור שאני יושבת שם על הבר וטועמת.

המקום התגלה כטרטוריה קטנה ונחמדה, משתלבת היטב במתחם השוק השוקק בלילה. הזמנתי מח עצמות למנה ראשונה ולאחריה – ספגטי קרבונרה.

המיקום על הבר התגלה כהברקה, משום שיכולתי לצפות ללא הפרעה בשף פז רוטנברג (לשעבר 'פסטיס', 'טוטו', 'רפאל' וכמובן – איטליה) ובצוות המטבח עובדים ללא הפסקה.

כוס למברוסקו סמוק הרוותה את הצימאון והוסיפה טוויסט לאוכל, וצייסר לימונצ'לו תוצרת בית חימם את האווירה.

בזמן שהמתנתי לאוכל גיליתי לשמאלי את שבתאי סקנדריון אוכל מנת פסטה. שבתאי, ממסעדת "שבתאי היפה" הסמוכה, הלך בכלל לבדוק ערב יווני בקפה יפו, ועל הדרך עצר במסעדה החדשה. זה כבר היה סימן טוב.

ואז – !Buon Appetito – המנות הגיעו בזו אחר זו, דוברות איטלקית שוטפת, עשויות היטב וטעימות.
התמסרתי לטעם, ליקקתי את האצבעות, ואני כבר מתכננת לשוב.

* * *

איטלקיה בפשפשים – עולי ציון 16, פינת יהודה מרגוזה, יפו.